jitulciny-recepty.cz

Avokádová pomazánka guacamole | jednoduchý recept na zdravou pomazánku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Avokádová pomazánka guacamole podle Aničky Čížkové | jednoduchý recept na zdravou pomazánku. Avokádo je módní surovinou. Nejčastěji se z něj připravují pomazánky, z nichž asi nejznámnější je dip zvaný guacamole. Pokud hledáte recept na to pravé a hlavně chutné guacamole, tak vyzkoušejte náš recept na avokádovou pomazánku. Na svatbu mé švagrové kuchtila Anička Čížková jídlo pro vegetariány. Velmi mi zachutnalo její guacamole s falafelem (vegetariánskými kuličkami z cizrny). Proto se s vámi chci podělit o její recept. Guacamole se hodí na párty nebo jen tak na chuť k televizi, s bagetkou, chipsy i namazané na opečený toust. 

Co je potřeba

1 avokádo

3 – 4 cherry rajčátka

1 stroužek česneku

sůl

pepř

citrónová (limetková) šťáva

Krok 1

Avokádo vybírejte v obchodě měkké nebo lze koupit i tvrdé a pár dní ho nechat doma při pokojové teplotě, aby změklo. Poté ho rozpulte, vyndejte pecku a měkký vnitřek lžící vydlabejte do misky. Avokádo vidličkou rozmačkejte

Krok 2

Z cherry rajčátek také použijte pouze vnitřek, ten nakrájejte na malé kousky. Česnek oloupejte, nastrouhejte ho najemno a utřete se solí.

Krok 3

Rajčátka a česnek přidejte do misky k avokádu (s česnekem nakládejte opatrně, lepší je použít menší množství a potom můžete přidat podle chuti). Pomazánku osolte, opepřete a zakápněte šťávou z citrónu. Důkladně vše promíchejte a dle chuti ještě dosolte nebo přidejte více citrónové šťávy.

Krok 4

Hotové guacamole před konzumací uchovávejte v dobře uzavřené nádobě. Avokádovou pomazánku guacamole podávejte s bagetkou, chipsy nebo tousty. Přeji vám dobrou chuť!

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/avokadova-pomazanka-guacamole-jednoduchy-recept-na-zdravou-pomazanku.html