jitulciny-recepty.cz

Nudličky na Kunovjance | recept na jednoduché nudličky se zeleninou

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Nudličky na Kunovjance | recept na jednoduché nudličky se zeleninou. Omáčka podle mého receptu na nudličky na Kunovjance jde připravit z jakéhokoliv masa. Rozdíl je pak přirozeně v době vaření masa. Lze ji podávat s rýží, houskovým knedlíkem nebo i s bramborem. Nudličky na Kunovjance lze vařit i v papiňáku, čímž dobu varu razantně zkrátíme.

Co je potřeba

500 g masa (hovězí, vepřové, kuřecí)

1 větší cibule

1 sklenička Kunovjanky

1 polévková lžíce sladké papriky

2 polévkové lžíce hladké mouky

2 – 3 polévkové lžíce kečupu

1 polévková lžíce sádla

12 čajové lžičky Harmonie chuti

sůl, pepř

polévkové koření maggi

 

Krok 1

Vepřové plecko nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. V papiňáku necháme rozpustit lžíci sádla, na které zesklovatíme cibuli. Poté přidáme maso, sůl, pepř a opékáme, dokud se šťáva z masa nevstřebá.

Krok 2

V tom momentě stáhneme sporák na menší plamen a přisypeme lžíci mleté sladké papriky. Promícháme, přidáme celou skleničku Kunovjanky i s nálevem a dolejeme 1 l převařené vody. Papiňák uzavřeme a jakmile začne pískat, stáhneme sporák na minimum a vaříme 25 minut.

Krok 3

Po uplynulém čase stáhneme papiňák z plamene a necháme ho ještě asi 10 minut odpočívat, než ho otevřeme. Omáčku zahustíme vodou s moukou (300 ml vody na 2 polévkové lžíce hladké mouky) a ještě 10 minut povaříme na středním plameni.

Krok 4

Hotovou omáčku dochutíme kečupem, Harmonií chuti, polévkovým kořením a popřípadě ještě dosolíme.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/nudlicky-na-kunovjance-recept-na-jednoduche-nudlicky-se-zeleninou.html