jitulciny-recepty.cz

Plněný Libanonský chléb | recept od Kajdy

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Plněný Libanonský chléb | recept od Kajdy. Co rychle k večeři? Také řešíte tento každodenní zapeklitý problém? Inspirujte se následujícími řádky, dozvíte se, jak připravit plněný libanonský chléb. Během chvilinky tak vykouzlíte výborné a jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte celé rodině.

Co je potřeba

1 balíček Libanonského chleba (můžete si koupit třeba i tortilly, Pita chléb….)

zelenina dle libosti

jakékoliv maso

dressink dle chuti

Krok 1

Nejlepší jsou kuřecí prsní řízky, dle chuti si je naložíte (olej, grilovací koření, sojová omáčka, koření na gyros, cibule). Můžete si je nakrájet na kostičky a nebo naložit na plátky. Dejte marinovat přes noc do ledničky.

Krok 2

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky, aby se nám dobře plnila do Libanonského chleba.

Krok 3


Na oleji si orestujeme cibuli a přidáme maso. Chléb dáme na chvilku (asi 10 sekund) do mikrovlny ohřát, aby změkl.

Krok 4

A poté ho rozkrojíme, otevřeme a plníme hotovou směsí střídavě s nakrájenou zeleninou a zakapáváme dressinkem.

Krok 5

Podáváme se zeleninovou oblohou. DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Poznámka od Jitule: Dresink si taky můžete nachystat smícháním kečupu a plnotučné hořčice v poměru 1:1. Je to výborné, a kdo chce může přidat i tatarku, mám to vyzkoušené, je to bomba!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/recepty-od-kajdy/plneny-libanonsky-chleb-recept-od-kajdy