jitulciny-recepty.cz

Kuře na ohni | recept na vynikající grilované kuře

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kuře na ohni  | recept na vynikající grilované kuře. Jelikož moc rádi grilujeme a opékáme na ohni různá masa, chtěla bych se s vámi rozdělit o recept na naši specialitu kuře na ohni. Je to rychlé, jednoduché a všem se vždycky dělají boule za ušima. Navíc je to poměrně zdravý recept. Vyzkoušejte vynikající grilované kuře podle mého postupu a uvidíte sami, že si ho také zamilujete. Doplnit ho můžete jednoduše chlebem, ale také jinými přílohami dle chuti.

 

 

Co je potřeba

1 celé kuře nebo 4 čtvrtky

1 velká cibule

4 stroužky česneku

grilovací koření

Podravka

sůl a 1 kávová lžička slunečnicového oleje

Krok 1

Kuře se dělá na ohni ve starém kastrole pod pokličkou! Kuře si rozčtvrtíme, osolíme, posypeme z obou stran grilovacím kořením a pouze ze spodní strany posypeme ještě trochou Podravky.

Krok 2

Na dno kastrolu si dáme trochu vody (jen aby zakryla celé dno). Zasypeme trochou cibule a česneku a na to naskládáme čtvrtky kuřete. Vršek posypeme zbytkem cibule a česneku a pomalu zalijeme lžičkou slunečnicového oleje.

Krok 3

Přilijeme ještě trochu vody a děláme venku na ohni za občasného dolívání asi 1 a 1/2 hodinky. Během vaření občas kuře lžící nadzvedneme, aby se nám nepřichytlo ke dnu kastrolu.

Krok 4

Když je kuře hotové, krásně se rozpadá a na dně kastrolu je výborný sos. Podáváme s chlebem a zeleninou dle chuti.
 

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/grilovani/kure-na-ohni-recept-na-vynikajici-grilovane-kure