Kuře na ohni | recept na vynikající grilované kuře
Kuře na ohni | recept na vynikající grilované kuře. Jelikož moc rádi grilujeme a opékáme na ohni různá masa, chtěla bych se s vámi rozdělit o recept na naši specialitu kuře na ohni. Je to rychlé, jednoduché a všem se vždycky dělají boule za ušima. Navíc je to poměrně zdravý recept. Vyzkoušejte vynikající grilované kuře podle mého postupu a uvidíte sami, že si ho také zamilujete. Doplnit ho můžete jednoduše chlebem, ale také jinými přílohami dle chuti.
Co je potřeba
1 celé kuře nebo 4 čtvrtky
1 velká cibule
4 stroužky česneku
grilovací koření
Podravka
sůl a 1 kávová lžička slunečnicového oleje
Krok 1
Kuře se dělá na ohni ve starém kastrole pod pokličkou! Kuře si rozčtvrtíme, osolíme, posypeme z obou stran grilovacím kořením a pouze ze spodní strany posypeme ještě trochou Podravky.
Krok 2
Na dno kastrolu si dáme trochu vody (jen aby zakryla celé dno). Zasypeme trochou cibule a česneku a na to naskládáme čtvrtky kuřete. Vršek posypeme zbytkem cibule a česneku a pomalu zalijeme lžičkou slunečnicového oleje.
Krok 3
Přilijeme ještě trochu vody a děláme venku na ohni za občasného dolívání asi 1 a 1/2 hodinky. Během vaření občas kuře lžící nadzvedneme, aby se nám nepřichytlo ke dnu kastrolu.
Krok 4
Když je kuře hotové, krásně se rozpadá a na dně kastrolu je výborný sos. Podáváme s chlebem a zeleninou dle chuti.