jitulciny-recepty.cz

Nejlepší dortový korpus | recept na piškot

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Nejlepší dortový korpus | recept na piškot. Chtěli byste upéct výborný dort, ale bojíte se korpusu? Vyzkoušejte můj mnohokrát osvědčený postup. Záhy uvěříte, že je to opravdu nejlepší dortový korpus. Jeho příprava není složitá. A když se budete držet několika ověřených rad, určitě se vám tentokrát piškotový korpus povede skvěle. 

Co je potřeba

Tento rozpis je na dortovou formu o průměru 26 cm:

6 vajec (sníh)

375 g hladké mouky

1 a půl prášku do pečiva

360 g cukru krupice

225 ml oleje

150 ml vlažné vody

rum 

Krok 1

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Do odměrky si nalijeme asi 1 cm rumu a dolijeme teplou vodou do 150 ml.

Krok 2

V míse vyšleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přisypáváme cukr, poté po jednom přidáváme žloutky. Dále postupně zapracujeme olej, vodu s rumem a nakonec hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Krok 3

Hotové těsto nalijeme do dortové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 200°C a hned, jak vložíme těsto do trouby, stáhneme teplotu na 160°C a pečeme asi 60 minut.

Krok 4

Asi po 45 minutách je nutné těsto zkontrolovat špejlí, jestli je hotové. Pokud není, necháme ho tam ještě 10 –15 minut. Po vytažení z trouby ho vyklopíme jako bábovku a tím se popraskaný povrch schová a vršek je pak krásný.

Krok 5

Je nutné s dortem pracovat až korpus opravdu vystydne, je nejlepší si ho upéct den předem a po zchladnutí ho dát do igelitového sáčku. Případně ho musíme nechat po upečení alespoň 5 hodin být, jinak by po rozkrojení ještě mohl spadnout.

Krok 6

Pak už zdobí každý dle své fantazie. Pokud chcete, aby byl dort krásně vysoký, potřete ho po rozkrojení vyšší vrstvou krému a pak do něj zlehka zamáčkněte rozkrojené banány případně kolečka ananasu.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/nejlepsi-dortovy-korpus-recept-na-piskot.html