jitulciny-recepty.cz

Tvarohová buchta bez těsta | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Tvarohová buchta bez těsta | recept. Tento recept je jako stvořen pro milovníky tvarohu. Upečte si tvarohovou buchtu bez těsta. Do druhého dne se uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrota. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. Nejraději ji peču v „buchtovém“ pekáčku s oušky. Tvarohu je potom více. Když se dá na normální plech, tak to není ono. Je to neskutečná dobrotka!!! Vyzkoušejte!!!

Co je potřeba

3 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru krupice

1 prášek do pečiva

Nádivka:

3 tvarohy

3 celá vejce

asi 500 ml mléka

cukr – dle chuti

rum a může být i citrónová kůra

 Hera

Mouku s cukrem a práškem do pečivo smícháme (bude to mít sypkou konzistenci).

Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být „řidší“ tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně.

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto.

Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud vršek buchty není krásně zlatavý. DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Tipy

Pokud budete dělat buchtu s přídáním pudinku a ovoce, tak ten pudink se tam dává sypký!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/tvarohova-buchta-bez-testa-recept.html