jitulciny-recepty.cz

Buchta HIMALÁJE | recept na moučník

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové těsto. Určitě zkuste! Je to nadýchaná a lehounká buchta, prostě famózní! Za skvělý recept vděčím známé Gábině. Výsledek zaručen!

Co je potřeba

Těsto 1: 

2 celá vejce

1 hrnek cukru krupice

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 polévková lžíce kakaa

citrónová kůra z půlky citrónu

Těsto 2 (tvarohové): 

2 celá vejce

1 hrnek moučkového cukru

2 tvarohy (použila jsem klasické v kostce)

1 hrnek mléka

1 vanilkový cukr

1 vanilkový pudink

Nejdříve si nachystáme obě těsta.

Těsto 1:

V míse si vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny a poté za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Dále pak postupně přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám krásně hladké kakaové těsto.

Těsto 2 (tvarohové):

V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny a poté zašleháme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám hladké, ale řídké těsto, tak to má být.

Na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (já použila buchťák s ouškama) nejdříve nalijeme polovinu kakaového těsta a na něj přijde tvarohové těsto.

Na tvarohové těsto pak nalijeme zbytek kakaového těsta a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 20 až 30 minut, nebo dokud nebude vršek buchty nazlátlý (viz. foto).

Po vytažení z trouby necháme buchtu řádně vychladnout a pak už si jen lahodíme u kafíčka, jaká je to dobrůtka. 

 

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/buchta-himalaje-recept-na-moucnik.html