jitulciny-recepty.cz

Dušená mrkvička | recept na zeleninovou přílohu

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Dušená mrkvička | recept na zeleninovou přílohu. Nejprve chci říct, že jako většina lidí jsem nesnášela tu hnusně sladkou dušenou mrkev ve školní jídelně. Od té doby jsem ji do pusy nevzala, až jednou jsem přišla ke tchýni a ochutnala tu její. Je úžasná a musím ji dělat z kila mrkve, protože si vždycky nandáme strašně moc. Manžel ji také zbožňuje. Vyzkoušejte tento recept na dušenou mrkvičku a uvidte, že jinak už ji dělat nebudete.

Co je potřeba

1 kg mrkve

Solčanka nebo zeleninový bujón

1 2 stroužky česneku

bílá jíška Knorr

kousek másla (asi 5 cm široký)

Krok 1

Mrkev oloupeme a na el. kráječi si ji nakrájíme na kolečka (asi 3 mm silná).

Krok 2

Na pánvi si rozehřejeme máslo a chvilku na něm mrkev osmahneme (dokud nepustí krásnou barvičku) a přidáme buď Solčanku, anebo do ní rozdrobíme zeleninový bujón.

Krok 3

Promícháme, podlijeme převařenou vodou a dusíme (asi 10 minut), dokud není mrkev poloměkká. Když je hotová, tak pokud nám zůstalo trošku šťávy, tak zahustíme malinko bílou jíškou Knorr (ale nemusíme).

Krok 4

Nakonec prolisujeme česnek a dle chuti přisolíme. Já většinou už ani nepřisoluji, protože Solčanka a i bujón to dostatečně osolí.

Krok 5

Podáváme nejlépe s bramborem a moravským vrabcem (já dělám moravského vrabce z kuř. masa, aby byl oběd rychle hotový).

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/dusena-mrkvicka-recept-na-zeleninovou-prilohu.html