jitulciny-recepty.cz

Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky. Nedaří se vám při přípravě bramboráků docílit té správné konzistence? V následujícím článku vám poradím, jak na ně. Recept je vyzkoušený a poměry mnohokrát osvědčené. Usmažte si výborné bramboráčky jako slavnostní přílohu nebo jako samostatné jídlo.

Co je potřeba

750 g syrových brambor (myslím tím už oloupaných)

400 g hladké mouky

3 celá vejce

3 polévkové lžíce mléka

1 velká cibule

6 stroužků česneku (klidně i víc)

majoránka

sůl

Krok 1

Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vodu z nich částečně zcedíme.

Krok 2

Dáme do mísy a přidáme mouku, vejce, mléko, prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, sůl dle chuti a zasypeme majoránkou.

Krok 3

Nejlépe rukou vše důkladně promícháme a hotové těsto necháme 30 minut odležet.

Krok 4

Smažíme malé bramboráčky jako přílohu k minutkám nebo bramboráky klasicky přes celou pánev (pokud budete dělat tyhle, tak do těsta můžete přimíchat anglickou slaninu nebo jakýkoliv salám – pro chuť a podáváme nejlépe s bílou kávou z Melty).

Krok 5

Pokud dodržíte přesnou gramáž, kterou zde udávám, tak by se těsto už nemělo vůbec doupravovat.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/bramboracky-recept-na-smazene-bramborove-placky.html