jitulciny-recepty.cz

Moravské zelí | recept na červené zelí

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Tak šup, šup a zkuste zase něco jiného.

Co je potřeba

1 velká sklenice červeného zelí (720 ml)

2 cibule

1 polévková lžíce sádla

sůl

cukr

ocet

olej

hladká mouka

Krok 1

Zelí si uvaříme, jak je psáno ZDE s tím rozdílem, že nenecháme vypařit všechnu vodu, ale musí nám u dna trošku zůstat!

Krok 2

Když je zelí měkké, tak si na oleji osmahneme na malé kostičky pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět. A poté přisypeme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku.

Krok 3

Jíšku promícháme se zelím a dochutíme dle potřeby –  jak kdo rád.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/moravske-zeli-recept-na-cervene-zeli.html