jitulciny-recepty.cz

Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Vrchlabská zeleninka s bazalkou  | recept. Recept na vrchlabskou zeleninku s bazalkou patří k těm, které můžeme popsat jako za málo práce, hodně muziky. S minimem úsilí vytvoříte v okamžiku vynikající přílohu k různým nejen masitým jídlům. Zeleninu můžete zvolit podle chuti, já použila co dům dal, ale můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.

Co je potřeba

mražená zelenina

1 rovná čajová lžička sušené bazalky (nebo jen půl lžičky, záleží na množství zeleniny)

máslo

2 čajové lžičky Harmonie chuti (opět podle množství zeleniny)

Krok 1

Zeleninu dáme uvařit do měkka (do vody už můžeme dát i 1 2 lžičky Harmonie chuti, ale nemusíme), poté ji zcedíme.

Krok 2

Na pánvi necháme rozpustit asi 2 cm silný plátek másla (el. sporák na č.4) a na něm okapanou zeleninu lehce osmahneme (spíš necháme prohřát), přidáme bazalku a Harmonii chuti a je hotovo.

Krok 3

POZOR nesolím, protože Harmonie je dost slaná!!! Podáváme jako přílohu k masům. My k tomu máme nejradši Vrchlabské kuřátko.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/vrchlabska-zeleninka-s-bazalkou-recept