jitulciny-recepty.cz

Játrová omáčka | recept na vlčickou omáčku

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Vlčická játrová omáčka | recept na netradiční omáčku. Přestože sama vnitřnosti nejím, začala jsem vařit tuto omáčku kvůli manželovi, časem jsem si ji také oblíbila. Vyzkoušejte si i vy netradiční recept na vlčickou játrovou omáčku. Nejlépe chutná připravená z kuřecích jater, ale můžete vyzkoušet i jiné druhy. Inspirujte se předpisem na tuto netradiční omáčku z jater. 

Co je potřeba

500 g kuřecích jater

1 cibule

1 – 2 lžičky Podravky nebo Harmonie chuti

2 čajové lžičky mleté papriky

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

1 čajová lžička sušené majoránky

1 - 2 stroužky česneku

olej nebo sádlo

sůl, pepř, maggi

Krok 1

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Následně přidáme kuřecí játra nakrájená na kostky a orestujeme je. Ochutíme Podravkou a zasypeme paprikou.

Krok 2

Když jsou játra osmažená a pustí šťávu, přidáme plnotučnou hořčici a stáhneme plamen. Důkladně promícháme a zalijeme trochou vody z konvice. Zase promícháme a dolijeme vodou asi do 1 – 1,5 l.

Krok 3

Povaříme asi 20 – 30 minut, dokud se játra nezačnou trošku rozpadat a občas dolijeme vodu dle potřeby. Potom zahustíme jíškami Knorr(dávám půl na půl světlou a tmavou). Následně přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Krok 4

Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo jako u nás s kolínky.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/jatrova-omacka-recept-na-vlcickou-omacku.html