jitulciny-recepty.cz

Guláš ve fritéze | netradiční recept na guláš

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Guláš ve fritéze | netradiční recept na guláš. Následující recept na guláš je neobvyklý především svou přípravou. Pokud se ho podle mé rady rozhodnete vařit také ve fritéze, jistě oceníte klady tohoto postupu. Z fritézy samozřejmě slijeme olej a poté ji lze použít jako pánev, díky jejímu povrchu se pak guláš nepřipaluje, ani se nepřichytává maso. Díky tomu nemusíte guláš tolik hlídat a neustále míchat jako při tradičních postupech. Vyzkoušejte si můj recept na guláš ve fritéze, jistě si pochutnáte. 

Co je potřeba

1 kg hovězího nebo vepřového masa (na stejné množství surovin dávám někdy i 500 g masa)

100 g vepřového sádla

2 stroužky česneku

4 cibule

50 g hladké mouky

1 polévková lžíce rajského protlaku (případně jedna malá plechovka)

1 čajová lžička sladké papriky

1 čajová lžička pálivé papriky

1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší)

1 l masového vývaru (postačí i bujón)

sůl, pepř, kmín

případně instantní jíška dle potřeby

Krok 1

Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Pokud budete připravovat jako já ve fritéze, nastavte přístroj do polohy 2. V případě vaření v hrnci, je potřeba vyšší plamen. 

Krok 2

Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa, až trochu zhnědnou. Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky, gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1 l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu občas přilévám).

Krok 3

Vodu použijeme převařenou a horkou. Okořeníme pepřem, solí a kmínem. Přístroj nastavíme do polohy 1, případně ztulíme plamen. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny. Nebo dokud není maso krásně měkké.

Krok 4

Když je guláš hotový, ještě dle potřeby trochu zahustíme instantní jíškou. Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo kolínky, jako u nás. Můžu jen doporučit! Guláš je hotov téměř bez práce!

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/gulas-ve-friteze-netradicni-recept-na-gulas.html