jitulciny-recepty.cz

Králík na paprice | recept na jednoduchou smetanovou omáčku

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Králík na paprice | recept na jednoduchou smetanovou omáčku. Většinou podle následujícího receptu připravuji kuře, tentokrát jsem se po zhodnocení zásob v mrazáku rozhodla pro králíka. Recept na králíka na paprice proto mohu doporučit i ve variantě s drůbežím masem. Předpis není složitý ani náročný na čas. Díky paprice je pokrm krásně voňavý, smetana omáčku naopak zjemní. Nejlepší přílohou ke králíkovi na paprice jsou knedlíky, ale chutnat bude i s těstovinami nebo noky. Vyzkoušejte můj recept na králíka na paprice!  

Co je potřeba

králičí maso případně i kuřecí

1 zakysaná smetana

1 smetana

jíška Knorr

1 větší cibule

4 čajové lžičky mleté sladké papriky

6 kuliček nového koření

6 kuliček jalovce

3 větší bobkové listy

olej, sůl, maggi a citrónka (může být i ocet) na dochucení

Krok 1

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.

Krok 2

Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké.

Krok 3

Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a obereme. Případně necháme na kostech, pokud je rádi obíráte.

Krok 4


Mezitím si smícháme zakysanou smetanu se sladkou a jednou sběračkou omáčky. Nalijeme do omáčky, chvilku povaříme a následně zahustíme jíškami podle potřeby.

Krok 5

Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme maso a dochutíme ji solí, maggi a citrónkou. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/kralik-na-paprice-recept-na-jednoduchou-smetanovou-omacku.html