jitulciny-recepty.cz

Kapustový prejt | recept na falešný prejt

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kapustový prejt | recept na falešný prejt. Vyzkoušejte můj recept na falešný prejt. Základem je kapusta a mleté maso. Je to opravdu dobrota a chutná opravdu jako prejt. Kdo se nebojí, že na něj z oběda vyskočí až moc vitamínů z kapusty, tak směle do toho, nebude litovat!

Co je potřeba

500 g mletého masa

1 celá kapusta (asi 400 – 500 g)

2 celá vejce

50 g másla

1 větší cibule

2 stroužky česneku

1 – 2 čajové lžičky majoránky

sůl

Krok 1

Kapustu opláchneme, rozpůlíme, vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem (když se začne vařit, tak ještě necháme asi 5 minut) – pak ji zcedíme a necháme ještě chvilku zchladnout.

Krok 2

Mezitím si cibulku pokrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Česnek prolisujeme skrz lis na česnek a potom utřeme se solí. Kapustu si pokrájíme na nudličky jako zelí a smícháme (nejlépe rukou) s mletým masem, je potřeba směs opravdu důkladně propracovat.

Krok 3

Poté přihodíme utřený česnek, zesklovatělou cibulku, vejce a majoránku. Vše důkladně promícháme, dáme do máslem vymazané zapékací mísy a dochutíme solí popř. pepřem (já nedávala).

Krok 4

Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme necelých 90 minut (dokud prejt není na vršku zlatavý). Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/kapustovy-prejt-recept-na-falesny-prejt