jitulciny-recepty.cz

Bramborové noky se zelím a uzeným | recept na výborné bramborové žížaly

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Bramborové noky se zelím a uzeným | recept na výborné bramborové žížaly. Podle následujícího receptu si připravíte bramborové žížaly s uzeným. Příprava vypadá na první pohled složitě, ale nemusíte se bát, zdání klame. Uvařit toto jídlo zvládne opravdu každý. Základem je bramborové těsto, doplněné sladkokyselým zelím a uzeným. Vyzkoušejte moje bramborové žížaly, jídlo je hotové během chvíle a zaručeně si pochutnáte.

Co je potřeba

1 sáček směsi na bramborové těsto

uvařené sladkokyselé zelí z velké sklenice (720 ml)

30 40 dkg uzeného

1 cibule

olej

600 ml vody

sůl

Krok 1

Nejprve si dáme do hrnce na střední plamen vařit osolenou vodu. Do mísy nasypeme směs na bramborový knedlík, zalijeme 600 ml vody, důkladně promícháme a necháme 5 minut odstát.

Krok 2

Mezitím si dáme vařit zelí. Když se voda začne vařit, promačkáme těsto do vody přes cedník na halušky nebo přes hrubé struhadlo.

Krok 3

Vzniknou nám útvary podobné malým žížalkám, které vaříme ještě asi 3 minutky. Pak je pomocí cedníku vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, zamezíme tomu, aby se k sobě lepily.

Krok 4

Uzené si nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm cibuli a uzené.

Krok 5

V míse k žížalkám zamícháme ochucené zelí a přidáme osmahnuté uzené maso na cibulce. Nakonec můžeme přisolit (uzené je samo o sobě slané, tak s dosolováním opatrně). A můžeme podávat!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/bramborove-noky-se-zelim-uzenym-recept-na-vyborne-bramborove-zizaly