jitulciny-recepty.cz

Kuře tří hořčic | recept na výborné pečené kuře

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kuře tří hořčic | recept na výborné pečené kuře. Vyzkoušejte si podle našeho receptu připravit kuře tří hořčic, jehož neotřelou chutí budete jistě mile překvapeni. Jde o velice jednoduchý pokrm, který se připravuje takřka sám. Pokud máte rádi pečené kuře, je recept na kuře tří hořčic určen přímo vám. Vyzkoušejte, určitě vám recept na výborné pečené kuře přijde vhod.

Co je potřeba

1 kuře nebo 4 stehna

4 polévkové lžíce plnotučné hořčice

4 polévkové lžíce kremžské hořčice

4 polévkové lžíce francouzské hořčice

4 polévkové lžíce švestkových povidel nebo rybízové marmelády

1 sklenička Moravanky

sůl a kmín

Krok 1

Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly, osolíme, okmínujeme. Z hořčic a povidel si umícháme tzv. pačok, který rozetřeme na dno pekáče.

Krok 2

Na pačok položíme kousky kuřete. Kuře opravdu jen položte na omáčku, nepomazávejte jí maso, jinak se vám připálí!

Krok 3

Maso zasypeme celou skleničkou Moravanky i s nálevem. Přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

Krok 4

Hodinu a čtvrt si toho nemusíme vůbec všímat. Po uplynutí této doby pokrm zkontrolujeme. Pokud nám kůrka začíná zlátnout, víko z pekáče sundáme a necháme ještě asi 10 – 15 minut dopékat bez víka, aby byla kůrka krásně křupavá.

Krok 5

A máme hotovo! Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými špalíčky. Podávat kuře tří hořčic můžeme třeba jen s chlebem.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/kure-tri-horcic-recept-na-vyborne-pecene-kure.html