jitulciny-recepty.cz

Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Vrchlabské kuřátko | recept na šťavnaté pečené kuře. Pečené kuře je stálicí v českých kuchyních. Poradím vám, jak ho tentokrát připravit neotřele a zaručuji vám, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima. Upečte si vrchlabské kuřátko podle mého návodu, uvidíte, že brzy budete podávat šťavnaté pečené kuře s vypečenou kůrkou jako z grilu.

Co je potřeba

celé kuře

Harmonie chuti

máslo

bramborová kaše a zelenina k podávání

Krok 1

Kuře dáme vařit společně s Harmonií chuti.

Krok 2

Kdo by neznal, toto je dochucovadlo Harmonie chuti.

Krok 3

Kuře vyndáme z hrnce a uvaříme klasický kuřecí vývar s nudlemi nebo s čím kdo rád.

Krok 4

V dalším kroku dáme na dno pekáče dáme 3  – 4 naběračky vývaru z kuřete (ne hotovou polévku, jen vývar se zeleninou).

Krok 5

Do pekáče vložíme okořeněné kuře, poklademe plátky másla a dáme péct.

Krok 6

A máme hotovo, krásně zlatavé kuřátko a kůrka jako z grilu!

Krok 7

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. DOBROU CHUŤ!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/vrchlabske-kuratko-recept-na-stavnate-pecene-kure