jitulciny-recepty.cz

Kuřecí kousky tří barev | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kuřecí kousky tří barev | recept. Chytla mě mlsná, proto jsem pro vás vymyslela tuhle baštu. Jde o poměrně lehké a rychlé jídlo, přitom jsou tyto kuřecí kousky opravdu moc dobré. Díky různým paprikám je jídlo krásně barevné, nakonec ho můžete jako já dozdobit i čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte recept na kuřecí kousky tří barev, určitě ho nebudete vařit naposledy.

Co je potřeba

2 kuřecí prsa

půlka červené, zelené a žluté papriky

1 velké rajče

1 větší cibule

2 – 3 stroužky česneku

3 čajové lžičky koření na kuřecí steak

2 čajové lžičky Harmonie chuti

1 polévková lžíce hladké mouky

sůl

olej

Krok 1

Půlky paprik si pokrájíme na 0,5 cm silné proužky a rajče nakrájíme též na proužky. Cibuli nasekáme na půlkolečka a česnek na kolečka.

Krok 2

Z masa si připravíme kostičky nebo nudličky, trošku osolíme a zasypeme kořením na kuřecí steak. Na oleji (el. sporák na č. 6) osmahneme maso. Jakmile začne pouštět šťávu, sporák stáhneme na č. 4 a přidáme cibuli a česnek.

Krok 3

Mícháme, dokud se šťáva nevysmahne a maso nebude lehce zlatavé. Potom přilijeme převařenou vodu, přidáme Harmonii chuti a zeleninu.

Krok 4

Takto dusíme pod pokličkou, dokud není zelenina měkká, dle potřeby přiléváme vodu. Když je zelenina měkká, tak sos zahustíme (50 ml studené vody + 1 polévková lžíce hladké mouky). Povaříme bez pokličky za občasného míchání ještě 5 minut (pokud by to zhoustlo víc, naředíme troškou vody).

Krok 5

Nakonec dochutíme dle potřeby pouze solí nebo pepřem. Podáváme s rýží nebo hranolkami. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/kureci-kousky-tri-barev-recept.html