jitulciny-recepty.cz

Bramborová roláda | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramborová roláda | recept. Máte chuť na plněné bramborové knedlíky, ale nemáte dost času na jejich přípravu? Vyzkoušejte můj recept na bramborovou roládu, zabere nepoměrně méně času, než válení jednotlivých knedlíků, a přesto si skvěle pochutnáte. Roládu plním nádivkou z junioru, ale použít můžete, co máte rádi. Podávám ji se špenátem a smaženou cibulkou.

Co je potřeba

1 sáček bramborového těsta

400 g kuřecího junioru (nebo co kdo rád do plněných knedlíků)

1 větší cibule

asi 12 čajové lžičky Harmonie chuti

 

 

Krok 1

Bramborové těsto si připravíme dle návodu na obalu.

Krok 2

Nádivku si připravíme tak, že salám a cibulku nasekáme najemno a na oleji osmahneme cibulku (e. sporák na č. 4). Když začíná zlátnout, tak přihodíme salám. Společně trochu orestujeme a dochutíme Harmonií chuti. Když je těsto hotové, tak ho rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 0,5 cm vysokou (krásně se s ním pracuje, netrhá se) a potřeme nádivkou.

Krok 3

Poté placku s nádivkou srolujeme jako roládu a překulíme na čistou utěrku (bez aviváže), do které roládu zamotáme, kraje svážeme nití jako do bombonku. Dáme vařit do velkého pekáče 15 minut z každé strany.

Krok 4

Po uvaření roládu krájíme na knedlíčky a podáváme se špenátem a kdo má rád, tak ještě s dozlatova osmaženou cibulkou. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/bramborova-rolada-recept