jitulciny-recepty.cz

Pečený králík s bůčkem | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní. Jako přílohu můžete zvolit bramborové špalíky a zelí jako já nebo klasické knedlíky a špenát. 

Co je potřeba

1 králík (pro 4 osoby stačí půlka)

500 g vepřového bůčku

50 g špeku

2 cibule

6 stroužků česneku

sladká mletá paprika

kmín

sůl

4 plátky másla

Krok 1

Králíka si naporcujeme – nejradši peču zadní stehna a hřbet. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, okmínujeme a z vrchní části lehce posypeme sladkou mletou paprikou.

Krok 2

Na dno pekáče poházíme jednu na půlkolečka pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené tři stroužky česneku. Na to poskládáme králíka a přidáme asi 500 g bůčku, který jsme také osolili a okmínovali. Vše zasypeme opět jednou nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneky.

Krok 3

Nakonec na maso položíme čtyři plátky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova. Občas maso přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.

Krok 4

Dělala jsem k tomu sladkokyselé zelí a bramborové špalíčky. Výborný je také s houskovým knedlíkem a špenátem. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/peceny-kralik-s-buckem-recept