jitulciny-recepty.cz

Drožďová polévka s kapáním | recept na výbornou polévku

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Drožďová polévka s kapáním | recept na rychlou polévku. Bez droždí se neobejde výroba chleba a pečiva. Ale poměrně málo se droždí úplatňuje jakožto jedna ze základních chuťových složek pokrmů. Konzumace droždí ale přitom pomáhá při řadě zdravotních problémů, obsahuje totiž vitamíny skupiny B a bílkoviny. Zkuste si přichystat drožďovou polévku podle mého receptu. Polévka je výborná a poměrně rychle a snadno připravená. Drožďovou polévku zvládne uvařit i kuchařský začátečník. Do drožďové polévky přidávám ještě kapání, díky němuž je polévka vydatnější a vydá i za samostatný pokrm. Inspirujte se mým receptem a připravte si výbornou drožďovou polévku. 

Co je potřeba

 1 cibule

1 kostka droždí

čerstvá zelenina (případně mražená)

olej

Solčanka nebo Podravka

1 celé vejce

1/2 polévkové lžíce oleje

dětská krupička dle potřeby

sůl, maggi na dochucení

zelená nať na ozdobu

Krok 1

V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme nahrubo (je lepší použít čerstvou, ale pokud ji nemáte, sáhněte po mražené).

Krok 2

Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme. Poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání ho přisypáváme do hrnce a necháme ho rozpustit. Následně vlijeme 1,5 l vody a přidáme cca 2 lžičky Solčanky (dle chuti). Krátce povaříme, až je zelenina měkká.

Krok 3

Dále si přichystáme kapání. Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme cca půl lžíce oleje a za stálého míchání přidáváme dětskou krupičku, až se nám vytvoří hustší těstíčko.

Krok 4

Přes cedník na noky nebo popř. přes hrubé struhadlo vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky. Těstíčko dělám trošku řidší, aby to přes cedník dobře proteklo.

Krok 5


Necháme krátce povařit (cca 1 – 2 min.). Dochutíme solí a maggi a ozdobíme pokrájenou zelenou natí (může být i sušená). A je hotovo!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/drozdova-polevka-s-kapanim-recept-na-vybornou-polevku.html