Rychlá zelňačka s klobásou | recept na jednoduchou zelňačku
Rychlá zelňačka s klobásou | recept na jednoduchou zelňačku. Zelná polévka má své pevné místo v české kuchyni. Existuje nespočet receptů, mohou se lišit regionálně ale také rodina od rodiny. Pokud hledáte předpis na rychlou zelňačku s klobásou, který vám nezabere příliš času, vyzkoušejte můj. Tato jednoduchá zelňačka je hotová během chvíle a určitě si pochutná celá rodina.
Co je potřeba
1 gulášová polévka z pytlíku (používám od Vitany)
1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí
3 – 4 brambory
1 klobása
případně zakysaná smetana a lžíce mouky na zahuštění (nemusí být)
případně sůl, maggi a cukr na dochucení
Krok 1
V 1,5 l vody rozmícháme gulášovou polévku z pytlíku. Přidáme sklenici zelí i s nálevem nebo podle chuti zcedíme. Vaříme cca 15 – 20 minut.
Krok 2
Poté přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a klobásu pokrájenou na kolečka (osobně preferuju čabajkový točený salám, ale lze použít i klobásu, případně i Vysočinu). Polévku přivedeme k varu, vaříme do změknutí.
Krok 3
Nakonec lze vmíchat zakysanou smetanu pro zjemnění chuti, ale můžete ji klidně vynechat. Pokud byste chtěli polévku zahustit, rozmíchejte lžíci mouky v zakysané smetaně nebo vodě a poté ji vlijte do polévky. Dle chuti ještě polévku dochutíme solí, cukrem nebo maggi.
Krok 4
Pokud máte radši řidší polévku, přidejte více vody. Zelňačka podle tohoto receptu je výborná a rychlá! Přeji vám dobrou chuť!