jitulciny-recepty.cz

Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku. Nechystáte zrovna zabíjačku a přitom máte chuť na prdelačku? Žádný problém, uvařte si polévku podle mého receptu. Je to rychlovka a budete si připadat jako na zabíjačce.

Co je potřeba

asi 500 – 800 g vepřového kolene

3 kroupáky

1 jitrnice

maggi kostka

petrželová nať (viz. foto)

1 česnek

1 čajová lžička majoránky

maggi

sůl dle potřeby

Krok 1

Z kolena uvaříme ovar. Vývar scedíme přes sítko a přivedeme ho k varu (el. sporák na č. 4).

Krok 2

Když nám vývar začne bublat, tak do něj přidáme 1 – 2 kostky maggi, vytlačíme ze střívka kroupáky, jitrnici a vše důkladně promícháme. Necháme projít varem a sporák vypneme.

Krok 3

Nakonec přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dochutíme maggim a solí. Podáváme s pečivem.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/polevky/prdelacka-z-ovaru-recept-na-zabijackovou-polevku