Vločková polévka se zeleninou | recept na snadnou polévku
Vločková polévka se zeleninou | recept na snadnou polévku. Vločková polévka se zeleninou je lehkou a snadnou polévkou, kterou připravíte během pár minut. Patří k jídlům, která můžete servírovat nemocným a dětem. Samozřejmě v tomto případě upravte množství kořenících látek. Ovesné vločky jsou tradiční surovinou, která se těší velké oblibě i dnes, vzhledem ke svým cenným nutričním hodnotám. Připravte si snadnou vločkovou polévku podle mého receptu, který je rychlý a velice zdravý. Vedle vloček obsahuje i poměrně velké množství kořenové zeleniny.
Co je potřeba
100 g ovesných vloček
1 mrkev
1 petržel
kus celeru
1 pórek
(zeleninu lze nahradit mraženou)
1 vajíčko
cca 1 cm silný plátek másla
1 bujón (používám karpatský)
sůl a magi na dochucení popř. 1 čajová lžička Harmonie chuti
zelená nať dle chuti
Krok 1
V hrnci rozpustíme máslo na středním plameni. Na něm osmahneme ovesné vločky. Snadno se připálí, proto raději často promícháme.
Krok 2
Jakmile vločky zezlátnou, rozklepneme vajíčko, nalijeme ho do hrnce k vločkám a vše smícháme. Kdyby se udělaly hrudky, lze situaci zachránit tak, že je rozmícháme s trochou studené vody. Dále přlijeme přibližně 1,5-2 l vody. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a bujón. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
Krok 3
Nakonec polévku dochutíme dle potřeby solí a maggi a ozdobíme zelenou natí.