jitulciny-recepty.cz

Šťouchaná buchta | recept na rychlý litý koláč

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Šťouchaná buchta | recept na rychlý litý koláč. Nevíte, co rychlého upéct ke kávě nebo ke snídani? Zkuste šťouchanou buchtu podle mého receptu. Tento litý koláč je rychle hotový a jeho příprava zabere jen chvíli času. Díky jednoduchému fíglu je koláč šťavnatý a plný kakaové chuti. Inspirujte se mým receptem na jednoduchou šťouchanou buchtu. 

Co je potřeba

35 dkg polohrubé mouky

20 dkg cukru

1 prášek do pečiva

12 dkg rozpuštěné Hery

2 vejce

2 lžíce oleje

200 ml mléka

špetka soli

POLEVA:

 18 dkg másla nebo Hery

4 lžíce rumu

3 lžíce horké vody

20 dkg práškového cukru

4 dkg kakaa

případně kokos na posypání

Krok 1

Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promísíme, přidáme i ostatní „mokré“ suroviny a promícháme.

Krok 2

Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do růžova. Je to opravdu hned hotové, asi 10 až 15 minut.

Krok 3

Mezitím si přichystáme polevu. Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do té doby, než směs začne trochu houstnout.

Krok 4

Hned po upečení druhým koncem vařečky "našťoucháme" po celé buchtě díry. Polevu lijeme postupně od prostředka, aby se dostala do všech děr.

Krok 5

Necháme ztuhnout a podáváme. Nakonec ještě můžeme posypat kokosem


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/stouchana-buchta-recept-na-rychly-lity-kolac.html