jitulciny-recepty.cz

Opečený brambor | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Opečený brambor | recept. Zdají se vám brambory jako příloha příliš fádní?  Můj recept na opečený brambor vás přesvědčí o opaku. Díky několika jednoduchým krokům přichystáte vynikající přílohu hodnou slavnostního oběda. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

brambory

koření na americké brambory od Avokáda

máslo

olej


 

Krok 1

Potřebné množství brambor oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 – 1 cm široké plátky. Na hlubší plech si dáme pečící papír, který potřeme větším množstvím oleje. Na něj poklademe brambory, osolíme a posypeme kořením na americké brambory (ještě můžeme poklást půlkolečky cibule). Navrch rozhodíme plátky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 – 200°C.

Krok 2

Brambory by měly být nahoře místy zlatavé, a když do nich píchnete, tak by měly být měkké. Zřejmě půjdou špatně odloupnout z pečícího papíru, tak se nelekejte a normálně je lžící seškrábněte. Nevypadá to moc vábně, ale za to je to opravdu dobrota!  

Krok 3

AMERICKÉ BRAMBORY:

Brambory oloupeme a nakrájíme a na čtvrtinky. Poklademe na olejem vymazaný pečící papír, osolíme, posypeme kmínem a kořením na americké brambory a poklademe plátky másla. Opékáme v troubě na 200°C, dokud nejsou zlatavé a po propíchnutí nožem měkké. Jsou fakt skvělé!  


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/opeceny-brambor-recept