Rychlé francouzské brambory | recept
Rychlé francouzské brambory | recept. Příprava francouzských brambor nemusí být zdlouhavá. Vyzkoušejte si zapéct brambory podle následujícího receptu. Je snadný, rychlý a výborný. Určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
4 – 6 větších syrových brambor
20 dkg nakrájené anglické slaniny
sterilovaný hrášek
2 větší cibule
10 dkg eidamu
2 vejce
200 ml smetany
50 ml mléka
sůl, pepř
Krok 1
Do máslem vymazané zapékací mísy dáme syrové brambory nakrájené na větší kostičky, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, sterilovaný hrášek, cibuli pokrájenou na půlkolečka, najemno nastrouhaný sýr a vše důkladně promícháme.
Krok 2
Osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci v mléce a smetaně (můžeme přidat trochu Harmonie chuti). Vše ještě pořádně promícháme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova.
Krok 3
Je to rychlovka na přípravu a jsou opravdu výborné, zkuste!!!