Přejít k hlavnímu obsahu

Lucčin domácí kečup | recept

Lucčin domácí kečup | recept

Lucčin domácí kečup | recept. Tenhle recept je opravdu vychytaný a kečup má naprosto skvělou chuť!!! Určitě vyzkoušejte! Z téhle dávky jsem měla 3 litry kečupu.

Co je potřeba

3 kg rajčat

4 větší cibule

4 větší jablka

3 stroužky česneku

2 polévkové lžíce soli

15 dkg cukru

10 ks cukerínu

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

200 ml octu

1/2 lžičky pepře

1/2 lžičky kari

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky sladké papriky

1/2 lžičky pálivé papriky

5 – 6 hřebíčků

1 a půl polévkové lžíce nového koření

Rajčata nakrájíme na půlky, jablíčka zbavíme jadřince a nakrájíme čtvrtky (i se šlupkou) a cibuli oloupeme a nasekáme též na čtvrtky. Dáme do velkého hrnce (7– 8 l) a přidáme ostatní suroviny.

Rajčata nakrájíme na půlky, jablíčka zbavíme jadřince a nakrájíme čtvrtky (i se šlupkou) a cibuli oloupeme a nasekáme též na čtvrtky. Dáme do velkého hrnce (7– 8 l) a přidáme ostatní suroviny.

Sporák zapneme na č.4 a takto za občasného míchání dusíme pod pokličkou hodinu a půl (nepodléváme, protože rajčata pustí spoustu šťávy) a potom ještě půl hodiny bez pokličky (mícháme častěji, aby se nám to zespodu nepřichytlo).

Sporák zapneme na č.4 a takto za občasného míchání dusíme pod pokličkou hodinu a půl (nepodléváme, protože rajčata pustí spoustu šťávy) a potom ještě půl hodiny bez pokličky (mícháme častěji, aby se nám to zespodu nepřichytlo).

Poté kečup rozmixujeme ponorným mixérem a ještě propasírujeme nebo vezmeme přes sítko.

Poté kečup rozmixujeme ponorným mixérem a ještě propasírujeme nebo vezmeme přes sítko.

Plníme do skleničekzavařujeme v horkovzdušné troubě 5 –10 minut podle velikosti skleniček na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Po vyndání z trouby skleničky obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne vychladnout. DOBROU CHUŤ!!!

Plníme do skleniček a zavařujeme v horkovzdušné troubě 5 –10 minut podle velikosti skleniček na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Po vyndání z trouby skleničky obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne vychladnout. DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Sterilované česnekové výhonky
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept. Že je domácí zelí nejlepší, se rozuí samo sebou. Jeho výroba sice stojí trochu námahy, ale za tu práci to určitě stojí. P…