Přejít k hlavnímu obsahu

Sterilované kapie | návod na zavařování paprik

Sterilované kapie | návod na zavařování paprik

Sterilované kapie | návod na zavařování paprik. Následující recept na sterilované kapie u nás patří k velice oblíbeným. Doslova se po nich můžeme "užrat"! Zkuste si ho také, není to nic těžkého a odmění vás nezaměnitelná chuť zakonzervovaného léta. DOBROU CHUŤ!!!

Co je potřeba

kapie

1 balíček deka (zelené – NE steril)

1,75 l vody

0,5 l octa

30 tabletek cukerinu

slunečnicový olej

Papriky důkladně propláchneme ve vodní lázni.

Papriky důkladně propláchneme ve vodní lázni.

Následně je zbavíme zrníček. A rozdělíme je na poloviny.

Následně je zbavíme zrníček. A rozdělíme je na poloviny.

Dále je nakrájíme na větší kusy. Takto připravenými paprikami naplníme sklenice.

Dále je nakrájíme na větší kusy. Takto připravenými paprikami naplníme sklenice.

Ve větším hrnci si připravíme lák z vody, deka, cukerinu, octu a oleje. Nakonec lákem zalijeme sklenice s paprikami.

Ve větším hrnci si připravíme lák z vody, deka, cukerinu, octu a oleje. Nakonec lákem zalijeme sklenice s paprikami.

Hotové sklenice s paprikami dobře uzavřeme a přetočíme je dnem vzhůru. Takto necháme zchladnout do druhého dne.

Hotové sklenice s paprikami dobře uzavřeme a přetočíme je dnem vzhůru. Takto necháme zchladnout do druhého dne.
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minu…