Přejít k hlavnímu obsahu

Slávia likér | recept na domácí likér

Slávia likér | recept na domácí likér

Slávia likér | recept na domácí likér. Slávia likér jsem dělala na Velikonoce, ale hodí se nejen na ně. Příprava je velice snadná i rychlá. Likér voní a chutná lehce mentolu a po bonbónech, je to příjemná změna po domácím vaječném likéru. Z této dávky jsem měla 1 l likéru.

Co je potřeba

2 balíčky bonbónů Slávia

250 ml rumu

1 plechovka Salka

1 polévková lžíce kakaa

250 ml vody

Do kastrůlku odměříme 250 ml vody. Do vody naházíme rozbalené bonbóny, přidáme lžíci kakaa a vše metličkou promícháme.

Do kastrůlku odměříme 250 ml vody. Do vody naházíme rozbalené bonbóny, přidáme lžíci kakaa a vše metličkou promícháme.

Dáme na sporák a na mírném ohni (el. sporák č.4) za stálého míchání zahříváme, dokud se bonbóny nerozpustíNEVAŘIT! Potom směs necháme vychladnout. 

Dáme na sporák a na mírném ohni (el. sporák č.4) za stálého míchání zahříváme, dokud se bonbóny nerozpustí. NEVAŘIT! Potom směs necháme vychladnout.

Vychladlou směs dáme do mixéru, přilijeme 250 ml rumu a promícháme. Nakonec přilijeme Salko a vše společně vypracujeme do hladké hmoty. Dělala jsem v mixéru, protože ručním šlehačem bych měla zastříkanou celou kuchyň…

Vychladlou směs dáme do mixéru, přilijeme 250 ml rumu a promícháme. Nakonec přilijeme Salko a vše společně vypracujeme do hladké hmoty. Dělala jsem v mixéru, protože ručním šlehačem bych měla zastříkanou celou kuchyň…

Hotový likér nalijeme do lahví od rumu a skladujeme v lednici. Podáváme vychlazený nebo s kostkou ledu.

Dobrou chuť!

 Hotový likér nalijeme do lahví od rumu a skladujeme v lednici. Podáváme vychlazený nebo s kostkou ledu. Dobrou chuť!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články