Přejít k hlavnímu obsahu

Babiččiny kynuté lívance

Zkoušela jsem dost receptů na lívance. Tuhle jsem prohlížela opět recepty mé babičky a narazila jsem na klasické kynuté lívance. Lidičky! To je bašta! Ty musíte vyzkoušet!

Co je potřeba

1l mléka

600g hladké mouky

2 vejce

2 polévkové lžíce cukru

½ kostičky čerstvého droždí

špetka soli

olej na smažení

 

Mléko nalijeme do většího hrnce a zahřejeme tak, aby bylo jen vlažné. Pak ho buď necháme v tom hrnci nebo přelijeme do jiné větší nádoby (protože těsto pak nakyne, tak aby nepřeteklo). Do vlahého mléka rozdrobíme půl kostičky kvasnic a metličkou je rozmícháme do ztracena. Potom přidáme vejce a ostatní ingredience, které trochu zamícháme metličkou. Poté vše ručním šlehačem na nejnižší otáčky rozmícháme dohladka, aby nebyly hrudky.

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho kynout 60 minut.

Nakynuté těsto klademe na lívanečník a na mírném ohni smažíme zlatavé lívance.

Podáváme s tím co máte rádi. U nás frčí skořicový cukr, marmošky a jablečná povidla.

Z této dávky jsem měla kolem 45ks lívanců. Můžete udělat poloviční dávku…

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. R…
Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dý…
S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jí…
Tříbarevná buchta | recept pro Katku. Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své…