Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí rajská polévka | recept na rajskou polévku s těstovinami

Domácí rajská polévka | recept na rajskou polévku s těstovinami. Rajská polévka je u nás doma jednou z nejoblíbenějších. Její příprava není složitá. Vystačíte si s minimem ingrediencí, které máte pravděpodobně doma ve spíži. Receptem na mou rajskou polévku s těstovinami vás provedu krok za krokem. Věřím, že si mou variantu rajské polévky oblíbíte a budete ji vařit pravidelně.

Co je potřeba

1 rajský protlak (140 g) nebo 3 – 4 polévkové lžíce protlaku

1 malá cibule

2 – 3 polévkové lžíce hladké mouky

olej

4 bobkové listy

10 kuliček nového koření

cca 1 polévková lžíce hřebíčku

kůra z půlky citrónu

6 polévkových lžic cukru (množství si upravte dle chuti)

cca 1 zarovnaná polévková lžíce soli

petrželka na ozdobu

zakysaná smetana dle chuti (nemusí být)

1

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, poté ji zaprášíme moukou. Jakmile vznikne zlatavá cibulová jíška, zalijeme ji vodou, stačí 0,5 litru. Osolíme, osladíme, přidáme koření a citrónovou kůru a povaříme 5 – 10  minut.

2

Poté polévku přecedíme, přelijeme zpět do hrnce a přidáme rajský protlak. Důkladně promícháme a dolijeme ještě asi litrem vody. Na středním plameni povaříme přibližně 5 minut.

3

Mezitím si vedle uvaříme 10 dkg těstovinových písmenek dle návodu na obale. Polévku odstavíme a přidáme do ní uvařená písmenka ( nebo můžeme použít i rýži).

4

Nakonec dle potřeby ještě polévku dochutíme solí a cukrem a ozdobíme petrželkou. Servírujeme se lžící smetany pro zjemnění.

 

 

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články