jitulciny-recepty.cz

Domácí nudle do polévky | recept na domácí nudle

Domácí nudle do polévky | recept na domácí nudle. K dobrému vývaru patří nudle, bezpochyby domácí nudle. Ano, v obchodě je dnes tolik druhů nudlí, že člověku oči přecházejí. Domácí nudle mají však nezaměnitelnou chuť. Příprava domácích nudlí není obtížná. Spíš je náročná na trpělivost. Výsledek však stojí za to. Pojďte vyzkoušet můj recept. Uvídíte, že nebudete zklamáni.

Co je potřeba

  • 130g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce vody

Krok 1

Všechny suroviny 

  • 130g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce vody

dáme do většího hrnečku a vidličkou je promícháme. Suroviny mícháním spojíme.

Krok 2

Obsah hrnečku vysypeme na vál. Rukou propracujeme suroviny v hladké těsto. Dle potřeby můžeme vál pomoučit, aby se těsto nelepilo.

Krok 3

Vypracované těsto na pomoučeném vále vyválíme na slabou placku. 

Krok 4

Vyválené těsto přendáme na čistou utěrku a necháme na teplém místě asi 15-20 minut "schnout".

Pokud spěcháte, můžete těsto vyfoukat fénem na vlasy. Zní to sice neuvěřitelně a bláznivě, ale párkrát jsem to vyzkoušela a opravdu to schnutí těsta urychlilo.

Krok 5

Placku nakrájíme na asi 4-5 cm široké pruhy. Pruhy poskládáme na sebe a krájíme nudličky.

Nudličky na fotografii byly nakrájeny kuchyňským nožem. Raději však používám kráječ na domácí nudle, který je nepostradatelnou součástí mého kuchyňského vybavení.

Krok 6

Hotové nudličky vaříme zvlášť v hrnci s mírně osolenou vodou asi 2-3 minuty. Teprve potom je vkládám do hotového vývaru. Je to kvůli tomu, aby se vývar nezakalil.

Dávka z jednoho vejce vystačí až na 5 litrů vývaru.

Pokud máte polévky méně, tak dejte do polévky jen poloviční množství vyrobené dávky nudlí. Zbytek uschovejte na příště. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/domaci-nudle-do-polevky-recept-na-domaci-nudle.html