jitulciny-recepty.cz

Italské sacher banánky | recept na cukroví

Italské sacher banánky |  recept na cukroví. Receptů na nové, neotřelé a originální vánoční cukroví se každoročně vyrojí celá řada. Zkuste si připravit klasiku v podobě banánků v novém hávu. Chuťově se opravdu podobají legendárnímu sachru. Tento recept je však údajně z jižnějších oblastí - ze slunné Itálie. Upečte si italské sacher banánky, hodí se nejen jako vánoční cukroví, chutnat budou i jako moučník ke kávě.

Co je potřeba

400 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
50 g bramborového škrobu Solamylu
150 g moučkového cukru
8 g prášku do pečiva
16 g vanilkový cukr
260 g másla
4 žloutky

čokoláda, čokoládové hobliny nebo cukrářské zdobení na dokončení

Krok 1

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout.

Další těsta vhodná na strojkové cukroví najdete v tomto článku.

Krok 2

Přes tvořítko na masovém mlýnku děláme banánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 8 minut se zapnutým horkovzduchem.

Krok 3

Banánky slepujeme meruňkovou marmeládou, jednu stranu namočíme do čokolády a na to dáme na jemno nastrouhané čokoládové hoblinky nebo cukrářské čokoládové zdobení

Krok 4

Cukroví zmizelo jako první. Je fakt luxusní. Určitě vyzkoušejte.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/italske-sacher-bananky-recept-na-cukrovi.html