jitulciny-recepty.cz

Jak vám nano ochrana koupelny ušetří čas strávený úklidem

Strávíte s hadrem v koupelně dlouhé minuty, vyzkoušíte různé čisticí přípravky a když se za pár dní na kachličky podíváte, opět uvidíte, že špína, prach a všudypřítomný vodní kámen jsou opět na svých místech. Není tedy úklid zbytečnou ztrátou času?

Možná, že je na čase začít uvažovat o tom, jestli k úklidu koupelny přistupujete efektivně. Existují totiž lepší metody než zde trávit desítky minut a každý druhý den dlouze leštit všechny plochy. Boj se šmouhami a vodním kamenem začíná již prevencí. Nano ochrana koupelny vám zajistí, že čistota, kterou svým úklidem dosáhnete, v koupelně vydrží mnohem déle než pouze pár hodin.

Krok 1

Úspora času

Natolik efektivní ochranu dlaždic, obložení, skleněných i plastových ploch, že samotný úklid vám zabere minimum času. Po použití přípravku s nano technologií jím strávíte až o třetinu méně času než dosud.

Snazší úklid

Nejen, že budete s úklidem rychleji hotoví, provádět se vám navíc bude daleko jednodušeji. Vystačíte si pouze s hadříkem a vodou, žádné další přípravky a čistidla nebudete potřebovat. Nano ochrana koupelny má totiž samočisticí efekt, s úklidem vám tak sama pomůže.

Finanční úspora

Právě tím, že nebudete muset nakupovat stále nové a nové čisticí produkty, ulevíte i vašemu rodinnému rozpočtu. Stačí jen jednou za čas ošetřit koupelnu nano ochranou a máte vyhráno.

Větší čistota

Nano ochrana koupelny má i antibakteriální účinky, na ošetřených plochách zabraňuje tvorbě škodlivých organismů a přispívá tak k větší čistotě.

Nano ochrana funguje na různé materiály včetně skla, keramiky, plastu i kovů. Mezi další výhody se řadí i jednoduchá aplikace. Pouze nanesete na vámi zvolený povrch ochrannou vrstvu, která nijak nezmění jeho původní vzhled, a vytvoří se ochranný filtr, odpuzující vodní kapky i nečistoty. Voda tak bude z povrchů stékat. Jednou za čas je pak stačí setřít navlhčeným hadříkem a máte uklizeno.

Krok 2

Odpověď na tuto otázku se skrývá v nanotechnologii. Jedná se o technologii, která pracuje s jednotlivými atomy. Objevuje tak látky s netradičními vlastnostmi. V tomto případě hovoříme o chemické nanotechnologii. Jedním z jejích hlavních odvětví je ochrana povrchů různých materiálů. Na daném povrchu se vytvoří tzv. aktivní povrch z nano částic, což jsou velmi malé částice. Fyzika říká, že jde o jednu miliardtinu jednotky. Například 1 nanometr je 1 miliardtina metru. Pronikáním do takto malých světů se objevují nové vlastnosti, jednotlivé atomy je totiž mají jiné než celý celek.

Díky tomuto poznání vznikla nano ochrana koupelny. Zmiňované malé částice se v jedné vrstvě nanesou na ošetřovaný povrch, pevně se s ním spojí a vytvoří tak jeho ochranu. Vznikne tak velmi tenká sklovitá vrstva, která způsobuje výše uvedené výhody.

Krok 3

Nápad, že jde povrchy v koupelnách takto ošetřovat, vznikl na základě pozorování chování přírody. Možná jste si sami všimli, že na listech některých rostlin se nedrží voda, ale v podobě kapek z nich stéká dolů. Rostlina tak zůstává čistá, byť vyrůstá přímo z bahna. Typickým příkladem tohoto jevu je lotos, podle něj se tomuto jevu dokonce říká: efekt lotosového květu.

Vědci zjistili, že to způsobují tenké hrbolky, které jsou vysoká právě 1 miliardtinu metru. Ty pokrývají listy a chrání je před usazováním vodních kapek a nečistot. Jsou natolik malé, že se mezi nimi nedokáží držet.

Stejný princip používá technologie firmy NanoConcept k ochraně koupelnových povrchů. Vrstvu, která se na ně nanáší, tvoří miniaturní částice, napodobující hrbolky na lotosových květech.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/jak-vam-nano-ochrana-koupelny-usetri-cas-straveny-uklidem.html