Přejít k hlavnímu obsahu

Krakonošův oheň | recept na ostré kuřecí nudličky

Krakonošův oheň | recept na ostré kuřecí nudličky. Následující recept u nás patří k favoritům. Krakonošův oheň vařím většinou při zvláštních příležitostech. Nebo když se chci blýsknout před návštěvou. Recept na tyto ostré kuřecí nudličky není nijak složitý, podle několika jednoduchých kroků zvládne tento recept připravit opravdu každý. Pikantnost pokrmu je zjemněna smetanou. Nejlepší přílohou ke Krakonošově ohni jsou hranolky nebo americké brambory. Inspirujte se receptem na Krakonošův oheň i vy a vyzkoušejte si ho uvařit. 

Co je potřeba

500 g kuřecího masa (originál je z vepřového, ale dlouho trvá, než změkne)

2 smetany ke šlehání ( min 30% tuku)

olej

4 – 6 větších cibulí

sójová omáčka

chilli nebo tabasco

sůl a pepř na dochucení

1

Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky, trochu osolíme a zakápneme sójovkou. Chvilku necháme odležet a mezitím si nachystáme cibuli na půlkolečka, aby se potom rozpadla na proužky.

2

Na pánev nalijeme olej a dáme kousek cibule. Až začně pěnit, přidáme maso a restujeme na vyšším plameni, dokud není zlatavé.

3

Stáhneme plamen a přidáme cibuli a vařečkou ji rozdělíme na proužky. Chvilku restujeme, stačí minuta. Následně vše zalijeme smetanou.

4

Ochutnáme a popřípadně přisolíme nebo zakápneme sójovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není maso měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat, musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti. Podáváme s hranolky.

 

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dý…
Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept…
Vlčický špek | recept na domácí špek. S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme ho. Čím vyšší, tím lepš…