Přejít k hlavnímu obsahu

Slané šneky | recept na občerstvení z listového těsta

Slané šneky | recept na občerstvení z listového těsta

Slané šneky | recept na občerstvení z listového těsta. Podle následujícího receptu si přichystáte jednoduché, rychlé a přesto vynikající a efektní občerstvení na jakoukoli oslavu. Recept je velice variabilní, na náplň můžete použít cokoliv dle chuti. Vršek šneků můžete posypat např. i grilovacím kořením, kmínem, nebo hrubozrnnou solí, fantazii se meze nekladou. V mé variantě receptu na slané šneky je použita jako náplň šunka, eidam a niva. Inspirujte se tímto skvělým předpisem na občerstvení z listového těsta. 

Co je potřeba

1 balení listového těsta

30 – 50 dkg kuřecí šunky nebo oblíbeného salámu

20 dkg plátkového eidamu

10 dkg nivy

křenové pomazánkové máslo

1 celé vejce

troška mléka

sezamová semínka na posypání

1

Listové těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Každou polovinu vyválíme na slabou placku. Následně potřeme silnější vrstvou křenového pomazánkového másla (nebo třeba kečupem). 

2

Poklademe plátky šunky a eidamu a posypeme nastrouhanou nivou.

3

Placku pak srolujeme a krájíme na 1 cm silná kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.

4

Šneky pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka a posypeme sezamem.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud šneci nezačnou zlátnout.

Tipy

Každou polovinu těsta můžeme naplnit něčím jiným, abychom to na stole měli pěkně pestré. ​

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…