Přejít k hlavnímu obsahu

Pindruše

Pindruše

 

Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytvořen, jistě si všichni vzpomenete na známou pohádku o houbičkách. Recept v různých obměnách koluje po internetu a v ústním podání. Je to totiž moučník, který je nejen chutný, ale i bleskově připravený, takže jako stvořený pro nečekané hosty. Vyzkoušejte ho i vy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Zdenka (neověřeno) | Ne, 03/28/2021 - 18:59

A kde je recept?

Marie (neověřeno) | Út, 12/28/2021 - 20:53

Proč používáte jiný obrázek k receptu? Zlákal mě obrázek na kulaté koláče z listového těsta a nakonec v textu zjistím, že se jedná o koláče zabalované do čtverců. Škoda, toto je klasika z listového těsta.

Dobrý večer, koláč nemá pravidelný čtvercový tvar, po uzavření tvarohové nádivky a následném naplnění povidly je celkem kulatý. Jsou to vlastně dvojctihodné koláčky, jen z listového těsta. Obrázek je ilustrační, ale celkem odpovídá výsledku.

Další zajímavé články

Světlá kefírová buchta | recept
Světlá kefírová buchta | recept
Světlá kefírová buchta | recept.  Připravte si podle mého receptu světlou kefírovou buchtu. Těsto lze také nalít do bábovkové formy a upéct bábov…