Přejít k hlavnímu obsahu

Cikánská omáčka k masu | recept

Cikánská omáčka k masu | recept

Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minutek pod maso.

Co je potřeba

1 kg rajčat

1/2 kg cibule

6 stroužků česneku

hrst rozinek

2 dcl octa

15 dkg cukru

2 polévkové lžíce soli

1 čajová lžička kari koření

1 čajová lžička mletého pepře

1 čajová lžička pálivé mleté papriky

Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme.

Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme.

Cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání.

Cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání.

Pak nám směs začne houstnout, a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce, může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky.

Pak nám směs začne houstnout, a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce, může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky.

Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.
 

Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky. DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články